Pe tort retete astazi va prezentam o reteta de tort a la scumpa mea nepotica Andreea Melisa.
Tin sa precizez aceasta reteta apartine exclusiv "Dr. Oetker" !
Ingrediente
1 cutie de tort diplomat de la Dr. Oetker
2 oua
Ananas
150 g piscoturi
25 g stafide
1 litru de lapte
2 kiwi ( sau alte fructe cu care doriti sa ornati tortuletul)
Mod de preparare tort diplomat :
Se taie ananasul din compot în bucăţele mici şi se lasă la scurs într-o sită.
Într-un vas mic se amestecă praful pentru şarlotă cu 200 ml suc din compot şi se lasă 10 minute la înmuiat.
Între timp se pregăteşte o baie de apă (un vas mai mare în care să încapă recipientul cu şarlota) şi se lasă apa să clocotească.
Pentru aceasta reteta de tort diplomat se bat 2 oua care apoi se adaugă peste şarlota lăsata la înmuiat. Se pune vasul cu şarlota pe baia de apă care fierbe la foc mediu. Se fierbe astfel aprox. 5 min, până când şarlota începe să se îngroaşe uşor şi capătă consistenţa unui sos.
Se amestecă continuu cu un tel. După aceasta se lasă la răcit.
Într-un vas pentru mixer se pune 1 litru de lapte rece de la frigider, se adaugă praful pentru frişcă şi se bate cu mixerul, la început la viteză mică şi apoi la viteză mare timp de 2 minute. 300 g de frişcă se păstrează pentru ornat şi restul se amestecă cu şarlota, folosind mixerul. (Tipp: Dacă şarlota s-a întărit prea tare, ea poate fi încălzită uşor până capătă consistenţa unui sos)
În şarlota amestecată cu frişca, se încorporează uşor ananasul şi stafidele.
Într-o formă cu inel detaşabil, se aşează pişcoturile tăiate pe jumătate şi peste se toarnă compoziţia de mai sus. Se lasă la răcit 2-3 ore.
După răcire se desprinde inelul detaşabil şi se ornează tortul cu frişcă şi kiwi (sau alte fructe , Melisa a ales kiwi si portocale).
Într-un vas mic se amestecă praful pentru şarlotă cu 200 ml suc din compot şi se lasă 10 minute la înmuiat.
Între timp se pregăteşte o baie de apă (un vas mai mare în care să încapă recipientul cu şarlota) şi se lasă apa să clocotească.
Pentru aceasta reteta de tort diplomat se bat 2 oua care apoi se adaugă peste şarlota lăsata la înmuiat. Se pune vasul cu şarlota pe baia de apă care fierbe la foc mediu. Se fierbe astfel aprox. 5 min, până când şarlota începe să se îngroaşe uşor şi capătă consistenţa unui sos.
Se amestecă continuu cu un tel. După aceasta se lasă la răcit.
În şarlota amestecată cu frişca, se încorporează uşor ananasul şi stafidele.
Într-o formă cu inel detaşabil, se aşează pişcoturile tăiate pe jumătate şi peste se toarnă compoziţia de mai sus. Se lasă la răcit 2-3 ore.
După răcire se desprinde inelul detaşabil şi se ornează tortul cu frişcă şi kiwi (sau alte fructe , Melisa a ales kiwi si portocale).
POFTA BUNA
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu